HTML

Építkezés Koroncón

Családi házunk építésének mozzanatai, buktatói.

Friss topikok

  • Markó.Imre: @barsonyka Szia 8mm-es bordázott a vas és 6mm-es a kengyel.: (2015.06.16. 21:44) Vasalás
  • Markó.Imre: @barsonyka: Szia 15x15-ös hátót, 8mm átmérővel. Általában ez a szokásos a szerelőbetonba. (2015.06.16. 21:43) Kész a szerelőbeton

Linkblog

Megérkezett a tetőszerkezet

2011.10.25. 10:27 | Markó.Imre | Szólj hozzá!

Tegnap felhívott az építésvezető, hogy holnap jön a tetőszerkezet. Ez azért kisebb pánikot okozott, hiszen még nem volt meg rá a pénzünk, de megnyugtatott, hogy két hetes a számla fizetési határideje. 

Amikor kiértem a telekre, a tetőfedő és az építésvezető már ott volt, várták a kamiont, ami elmondásuk szerint kicsit késik, mert Pozsonynál baleset volt. Amikor okos tekintetemet észrevette az építésvezető, mondta, hogy a tetőszerkezet Csehországból érkezik, igazi tátrai fenyőből készült. Nemsokára megérkezett a cég képviselője, majd a kamion is befutott. Már csak a daru hiányzott a boldogságunkhoz, de nemsokára az is megérkezett. A lerakást a tetőfedő vezényelte le, hiszen neki kell majd az egész szerkezetet összerakni. 

Én még nem láttam ilyent, nagyon érdekes az egész technológia. A szeglemezes tartó onnan kapta a nevét, hogy a rácsos tartó egyes elemeit egy acéllemezből sajtolással képzett tüskés lemezek tartják össze. Ez gyakorlatilag oldhatatlan és tartós kötést eredményez, amit az is jelez, hogy gond nélkül daruzható. Az idő nagyon pocsék volt, esett az eső és eléggé fújt a szél.

Képek a szerkezetekről:

A bejegyzés trackback címe:

https://sajathazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr633412738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása