HTML

Építkezés Koroncón

Családi házunk építésének mozzanatai, buktatói.

Friss topikok

  • Markó.Imre: @barsonyka Szia 8mm-es bordázott a vas és 6mm-es a kengyel.: (2015.06.16. 21:44) Vasalás
  • Markó.Imre: @barsonyka: Szia 15x15-ös hátót, 8mm átmérővel. Általában ez a szokásos a szerelőbetonba. (2015.06.16. 21:43) Kész a szerelőbeton

Linkblog

Vízóra akna

2011.04.30. 19:22 | Markó.Imre | Szólj hozzá!

Mivel elvileg a jövő hét első felében jönnek bekötni a vizet, fontos volt az aknát telepíteni. Betonozni még nem igazán lehet, hiszen csak 4 dolog hiányzik hozzá: villany, víz, kavics és cement. Az utolsó kettő nem gond, de az első kettő nem megy egyszerűen, sőt, sehogy. Arra nem igazán hajlok, hogy a szomszédtól kérjek, mindig is azt vallottam, hogy a gondokat a magunk erejéből kell megoldani.

Az interneten találtam kész vízóra aknát, több kereskedésben kb 45 000 Ft-os áron lehet megvenni. A műanyag annyira nem tetszik, inkább a beton a nyerő számomra. Az Expressz.hu-n találtam egy hirdetést, ami 30 000 Ft-ért ajánlotta ugyanezt. E-mail váltás és telefonos egyeztetés után tegnap el is hoztuk az aknát. Ez olyan, hogy az oldalakat lapokból kell összerakni, erre jön a fedlap és van hozzá egy lépésálló ajtó. Jó cucc, de kicsit nehéz, az egész kb. 600 kg.

Ma reggel korán, mivel esőt ígértek, kimentem a telekre és nekiálltam kiásni az árkot, elég nagy kell: 1,2x1x1,3 m gödör kell. Kijelöltem a helyet, elkezdtem ásni, már megvolt a gödör nagy része, mikor is az utolsó sarokban felbukkant elsőként egy szalag IVÓVÍZ felirattal, majd egy csőcsonk. Persze nem középen és nem elég hosszan ahhoz, hogy az aknába be lehessen vezetni. Ennek eredménye a gödör kiterjesztése, ami majdnem annyi ideig tartott, mint az eredeti gödör. Érdekes, hogy a Pannon-Víz semmit sem tudott erről, szépen kifizettették a 60e Ft-ot. Imába foglalom a nevüket.

Az akna telepítése nem volt nehéz, de két jó erőben lévő férfi azért kell hozzá, a hosszú oldalak lehetnek olyan 70-80 kg-osak. A lapokat szintbe állított téglára tettük, így a vízszint rendben volt, oldalról föld támasztja meg őket. Már csak a vizesekenek kell az órát berakni.

A zárómozzanat, hogy a kaput is felszereltük, így már kicsit egyszerűbb lesz bejutni a birtokra.

Legközelebb már talán nem felejtem itthon a fényképezőt és csinálok pár képet, hogy is néz ki a telek, a kisház, a kerítés és a kapu.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajathazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr462867520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása