HTML

Építkezés Koroncón

Családi házunk építésének mozzanatai, buktatói.

Friss topikok

  • Markó.Imre: @barsonyka Szia 8mm-es bordázott a vas és 6mm-es a kengyel.: (2015.06.16. 21:44) Vasalás
  • Markó.Imre: @barsonyka: Szia 15x15-ös hátót, 8mm átmérővel. Általában ez a szokásos a szerelőbetonba. (2015.06.16. 21:43) Kész a szerelőbeton

Linkblog

A telek

2010.09.02. 11:20 | Markó.Imre | Szólj hozzá!

Amikor eldöntöttük, hogy elköltözünk családi házba, még nem volt egyértelmű, hogy építkezni fogunk, vagy már kész házat veszünk, bár az előbbinek láttuk nagyobb esélyét. Olyan ingatlant nem szerettünk volna venni, ami kompromisszumokkal tehető számunkra lakhatóvá, de azért a szerencsefaktort nem szerettük volna kihagyni.

Közvetítőket én nem szeretem, a keresést az interneten kezdtük, pár ingatlant meg is néztünk. Érdekes élményekkel lettünk gazdagabbak. Volt olyan félkész ház, ahol a szennyvízlefolyó cső fölött fal volt, ráadásul a garázsba csak kívülről lehetett bemenni, a házból nem.

A másik vonalon olyan telket kerestünk, ami legalább 18-19 méter széles és nem nagyobb 1000m2-nél. Az már az én követelményem volt, hogy az általam elképzelt árba bele kell férnie. Győr közvetlen közelében a telekárak az arannyal vetekednek, így ez szóba sem jöhetett. Koroncóra hordjuk az autóinkat szervizeltetni, így ott is körbenéztünk.

Két telket néztünk meg, de a második lett a nyertes, mivel a párom beleszeretett abba, hogy a telek végén folyik a falut kettészelő Bakony-ér. Így hátsó szomszéd soha nem lesz, a telek fekvése, tájolása pedig nagyon jó! Több telket,házat már meg sem néztünk, a tulajjal elég gyorsan sikerült megegyezni. Persze a megfogalmazott követelményekből nem sok minden lett. A szélessége alig 17m, a területe pedig majdnem 1300m2. Közel 80m hosszú. Ráadásul még az oldalkert mérete is legalább 6m kell, hogy legyen. Ennek eredményeként nagyon széles házunk biztosan nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajathazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr452856229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása