HTML

Építkezés Koroncón

Családi házunk építésének mozzanatai, buktatói.

Friss topikok

  • Markó.Imre: @barsonyka Szia 8mm-es bordázott a vas és 6mm-es a kengyel.: (2015.06.16. 21:44) Vasalás
  • Markó.Imre: @barsonyka: Szia 15x15-ös hátót, 8mm átmérővel. Általában ez a szokásos a szerelőbetonba. (2015.06.16. 21:43) Kész a szerelőbeton

Linkblog

Alapásás

2011.05.18. 17:44 | Markó.Imre | Szólj hozzá!

Ma a megbeszélteknek megfelelően megérkezett a traktoros szaki, így majdnem elkezdődhetett az alap kiemelése. Mivel a ház telekhatárra készül, így a szomszéd kerítése útban volt, nem tudott a traktorral melléállni. A lábakat egy lánc segítségével kezdtük kiemelni. Az első nem betontuskóval együtt jött ki, hanem csak a zártszelvény jött ki. A többinél ilyen gond nem volt, elég simán kiszedtük a hidraulika segítségével.

Az alapot a leghosszabb oldalán kezdtük kiemelni, nagyon kemény volt a föld, eléggé nyöszörgött a kanál alatta, de azért sikerült. Ez egy elég hosszú oldal, mert benne van a garázs, a ház és a kettőt összekötő kerítésalap is. Az egész hossza kb. 33 méter, így kellett egy kis idő, mire a beton helye elkészült. Egy baja van, hogy meglehetősen mélyre sikerült, akár pince oldala is lehetne, csak nekem nem lesz pincém.

A mai napra még belefért a garázs négy oldala és egy belső tartófal. Több is lehetett volna, viszont az egyik hidraulika cső nagyon eresztette az olajat, célszerűbb volt másnapra hagyni a folytatást. Azért kb. 4 órát dolgozott a szaki és szerintem még legalább ennyi hátra is van. Bár szerinte vígan és lazán meglesz holnap a maradék.

Pár képet csináltam.

Dolgozik a traktoros a leghosszabb oldalon:

 

 Gyűlik a föld, a háttérben látszanak a kitűző karók:

A garázs egyik oldala:

 

Hátulról a földkupac:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajathazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr282924111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása